default-image

Επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικών στο Βέλγιο

Κόσμος
Επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικών στο Βέλγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας άνδρας επιτέθηκε εναντίον δύο αστυνομικών με μαχαίρι σε ένα πάρκο των Βρυξελλών σήμερα, ωστόσο κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε και δεν υπάρχουν, προς το παρόν, ενδείξεις ότι ο δράστης είχε πολιτικά κίνητρα, δήλωσαν Βέλγοι αξιωματούχοι.

Μια εκπρόσωπος τύπου του γραφείου της εισαγγελίας των Βρυξελλών επισήμανε ότι ο δράστης δεν είπε τίποτα στα θύματά του και ότι η υπόθεση δεν έχει μεταβιβαστεί στους ειδικούς της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιτρομοκρατίας.

Επιπλέον, μια εκπρόσωπος τύπου σημείωσε ότι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που φόραγαν τα στελέχη επιβολής του νόμου τους έσωσαν από τον τραυματισμό.

«Γύρω στις 14.45 μια περιπολία (από δύο αστυνομικούς) δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα ενώ βρισκόταν στο πάρκο Μπονβί στο Μολενμπέκ» εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας, Ζιλί Μαμπουΐ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας La Derniere Heure.

«Δέχθηκαν πολλά χτυπήματα όμως τους προστάτευαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους και ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν» πρόσθεση η ίδια.

«Ο δράστης συνελήφθη λίγο μακρύτερα από μια άλλη περίπολο και έχει οδηγηθεί στην φυλακή» διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου, που δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ταυτότητά του υπόπτου ή τα κίνητρά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα στη συνοικία Μολενμπέκ, στο δυτικό τμήμα των Βρυξελλών, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς πολλοί νεαροί άνδρες από την περιοχή ενεπλάκησαν στην επίθεση που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι στο Παρίσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News