default-image

Δύο νεκροί από τον τυφώνα Νιούτον στο Μεξικό

Κόσμος
Δύο νεκροί από τον τυφώνα Νιούτον στο Μεξικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νεκρούς, τρεις αγνοούμενους και πολλές καταστροφές άφησε πίσω του ο τυφώνας Νιούτον που έπληξε με σφοδρές βροχοπτώσεις τη χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού.

Ο τυφώνας «χτύπησε» το Κάμπο Σαν Λούκας το πρωί της Τρίτης, πριν κατευθυνθεί βορειοδυτικά. Το απόγευμα, η καταιγίδα είχε περάσει από τις πιο τουριστικές περιοχές και κατευθυνόταν στον Κόλπο της Καλιφόρνιας.

Στην ακτή βρέθηκαν δύο ανθρώπινες σοροί. Πιστεύεται ότι πρόκειται για τα δύο από τα πέντε μέλη μιας ψαρόβαρκας η οποία καταστράφηκε όταν χτυπήθηκε από την καταιγίδα, δήλωσε ο λιμενάρχης του Λα Πας, Χοσέ Λουίς Ρίος.

Όπως ανέφερε τα υπόλοιπα τρία μέλη του πληρώματος αγνοούνται και το Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει έρευνες.

Ο τυφώνας βρισκόταν το απόγευμα της Τρίτης (σ.σ. πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) 137 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμένα Γουάιμας, με ανέμους μέγιστης ταχύτητας 120 χιλιομέτρων ανά ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο Νιούτον αναμένεται να κινηθεί σήμερα βόρεια-βορειοδυτικά και να φθάσει στη νοτιοανατολική Αριζόνα, σύμφωνα με το NHC. Τα ακραία φαινόμενα αναμένεται ότι θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης, κατά την ίδια πηγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News