default-image

Νεκρός δημοσιογράφος που επέκρινε τον Πούτιν

Κόσμος
Νεκρός δημοσιογράφος που επέκρινε τον Πούτιν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνωστός Ρώσος δημοσιογράφος και επικριτής του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Κίεβο από σφαίρα στο κεφάλι.

Η σορός του Αλεξάντερ Σχετίνιν, ιδρυτή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Novy Region, βρέθηκε στο διαμέρισμά του από φίλους του που προσπάθησαν να τον επισκεφτούν για τα γενέθλιά του.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι η αστυνομία του Κιέβου ενημερώθηκε για τον θάνατο του Σχετίνιν γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Εκτιμάται ότι ο δημοσιογράφος είχε πεθάνει μερικές ώρες νωρίτερα -μεταξύ 20:00 και 21:30 το βράδυ (τοπική ώρα).

Οι Αρχές αντιμετωπίζουν τον θάνατο του Σχετίνιν ως αυτοκτονία, όπως αναφέρει το protothema.gr. Το όπλο βρέθηκε δίπλα στη σορό του δημοσιογράφου, κοντά σε άδειους κάλυκες από σφαίρες, ενώ η πόρτα του διαμερίσματος ήταν κλειδωμένη.

Η τοπική εφημερίδα Kyiv Operatyvni γράφει: «Ο Αλεξάντερ καθόταν σε μία καρέκλα, φέροντας τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι του και το όπλο βρισκόταν κάτω από την καρέκλα. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως αυτοκτονία, καθώς ο Αλεξάντερ έστειλε e-mail σε αγαπημένο του πρόσωπο, λέγοντας ότι ήθελε να αυτοκτονήσει».

Ο Σχετίνιν παρέδωσε τη ρωσική υπηκοότητά του, πολιτογραφήθηκε Ουκρανός πολίτης και εγκαταστάθηκε στο Κίεβο.

Ο ίδιος φέρεται να έχει χαρακτηρίσει τον ρώσο πρόεδρο ως «προσωπικό του εχθρό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News