default-image

To κόκερ που δεν έφευγε από το φέρετρο του αφεντικού του!

Κόσμος
To κόκερ που δεν έφευγε από το φέρετρο του αφεντικού του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιταλία θρηνεί τους νεκρούς. Ο τελευταίος απολογισμός ήταν 291 νεκροί και περισσότεροι από 400 τραυματίες. Άγνωστος είναι ακόμα ο αριθμός εκείνων που είχε έχουν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια σπιτιών και κτιρίων είτε δεν έχουν έρθει σε επαφή με τις οικογένειές τους και τις αρχές.

Καρδιές ράγισαν από τον πόνο της απώλειας το Σάββατο στις 27 Αυγούστου, όπου στο κλειστό γυμναστήριο του Άσκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των Απεννίων, συγκεντρώθηκαν συγγενείς, φίλοι, διασώστες αλλά και ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι, καθώς και ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα για τις κηδείες των 35 θυμάτων του φονικού σεισμού.

Ανάμεσά τους και ένας μικρός σκυλάκος, ο Τσάρλι, ένα καφέ κόκερ, που δεν έφυγε ούτε στιγμή δίπλα από το φέρετρο του αφεντικού του. Πιστός μέχρι την τελευταία ώρα. Μία συγκλονιστική εικόνα, που κάνει το γύρω του κόσμου.

Ο Τσάρλι δεν κουνήθηκε στιγμή δίπλα από το φέρετρο όπου βρισκόταν η σορός του Αντρέα, του αφεντικού του. Του ανθρώπου που έδωσε τη ζωή του για να σωθεί ο αγαπημένος του σκύλος. Η μητέρα του 48χρονου άνδρα (θα τα έκλεινε στις 3 Σεπτεμβρίου) κρατούσε στην αγκαλιά της μια φωτογραφία: ο Αντρέα και ο αγαπημένος του Τσάρλι μαζί.

Μία εικόνα που φέρνει στη μνήμη την ιστορία του Χάτσικο, που έγινε διάσημος όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και παγκοσμίως για την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στον κύριό του, στον οποίο έμεινε πιστός για όλη του τη ζωή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News