default-image

Σιγκαπούρη: Επιβεβαιώθηκαν 41 κρούσματα του ιού Ζίκα

Κόσμος
Σιγκαπούρη: Επιβεβαιώθηκαν 41 κρούσματα του ιού Ζίκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ύπαρξη 41 τοπικά μεταδιδόμενων κρουσμάτων του ιού Ζίκα, επιβεβαίωσε η Σιγκαπούρη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, επικαλούμενα το υπουργείο Υγείας της πόλης-κράτους.

Στα κρούσματα περιλαμβάνονται 36 ξένοι εργάτες στον κατασκευαστικό τομέα που εργάζονται στην Αλτζάνιντ, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, ανέφεραν η εφημερίδα Straits Times και το τηλεοπτικό δίκτυο Channel News Asia.

Χθες το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε το πρώτο τοπικό κρούσμα μετάδοσης του ιού, ο οποίος στη Βραζιλία, επίκεντρο της επιδημίας, έχει συνδεθεί με τη μικροκεφαλία, μια σπάνια γενετική ανωμαλία.

Το κρούσμα αυτό, μια 47χρονη γυναίκα από τη Μαλαισία, εντοπίστηκε επίσης στην περιοχή Αλτζάνιντ. Οι αρχές έχουν εξετάσει 124 ανθρώπους, κυρίως εργάτες στον κατασκευαστικό τομέα.

Εβδομήντα οκτώ από αυτούς αποδείχθηκαν αρνητικοί και σε πέντε περιπτώσεις τα αποτελέσματα αναμένονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές. Συνολικά 34 ασθενείς έχουν αναρρώσει πλήρως.

Το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα είχε εντοπιστεί στη Σιγκαπούρη τον Μάιο σε έναν άνδρα που είχε ζήσει για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός στη Βραζιλία.

Πηγή: megatv.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News