Κόσμος

Τουρκία: Ο στρατός έπληξε θέσεις "τρομοκρατικών οργανώσεων" στη Συρία

Η Τουρκία κατέστρεψε σήμερα μια θέση διοίκησης "τρομοκρατικών ομάδων" στη Συρία, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή εν μέσω καταγγελιών για βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν τουρκικά αεροσκάφη εναντίον κούρδων πολιτοφυλάκων.

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Ρόιτερς, μετέδιδε πως δύο τουρκικά μαχητικά F-16 έπληξαν έξι θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και μία θέση της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, επικαλούμενο τουρκικές πηγές ασφαλείας

Το πρακτορείο Ανατολή δεν διευκρίνισε αν τα πλήγματα αυτά έγιναν από το πυροβολικό ή από μαχητικά αεροσκάφη,ούτε ποιες ομάδες τέθηκαν στο στόχαστρο. Σύμφωνα με το Ανατολή, οι στόχοι των επιδρομών βρίσκονταν νότια της πόλης Τζαραμπλούς την οποία κατέλαβαν, την Τετάρτη, από τους τζιχαντιστές οι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Νωρίτερα σήμερα, φιλοκούρδοι αντάρτες στη Συρία δήλωσαν πως τέθηκαν στο στόχαστρο τουρκικών αεροπορικών πληγμάτων.

«Τουρκικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις θέσεις μας σήμερα το πρωί νότια της Τζαραμπλούς και το χωριό Τι-Εμάρνε όπου κατοικούν άμαχοι», ανακοίνωσε το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς που συνδέεται με τις φιλοκουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

«Με αυτή την επίθεση μια νέα περίοδος της σύγκρουσης θα ξεκινήσει στην περιοχή», προστίθεται στην ανακοίνωση του συμβουλίου.

Εξάλλου, συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα σε μαχητές που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις και τουρκικά άρματα μάχης στη βόρεια Συρία, ανέφεραν μια μκο και κουρδική πηγή.

Η Άγκυρα κατατάσσει το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), τη βασική κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία, και τον στρατιωτικό σύμμαχό του, τις YPG, στις "τρομοκρατικές οργανώσεις".

Την Πέμπτη, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε τους κούρδους μαχητές στη βόρεια Συρία, έπειτα από πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών περί προώθησής τους στο συριακό έδαφος παρά την υπόσχεση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι επρόκειτο να υποχωρήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια