Κόσμος

Liberation: Στάζει χολή για την υποψηφιότητα του Σαρκοζί

Στάζει χολή το σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας Liberation που κάνει γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα διεκδικήσει εκ νέου τον θώκο στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Στάζει χολή το σημερινό εξώφυλλο της εφημερίδας Liberation που κάνει γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα διεκδικήσει εκ νέου τον θώκο στις προεδρικές εκλογές του 2017.

«Νάτος! Είναι υποψήφιος! Επιτέλους! Δημοσίευσε μάλιστα και βιβλίο γεμάτο δεξιές ιδέες για να το ανακοινώσει! Ο Νικολά Σαρκοζί, βεβαίως, ο οποίος λογαριάζει να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές της Δεξιάς και στη συνέχεια να κερδίσει την προεδρική εκλογή. Κάνοντας προεκλογική εκστρατεία πάνω στον φόβο», γράφει χλευαστικά η γαλλική εφημερίδα.

Ο Σαρκοζί, εξηγεί η εφημερίδα, βρίσκεται σε ημι-επίσημη προεκλογική εκστρατεία εδώ και μήνες, παρότι η δημοτικότητά του βρίσκεται στο ναδίρ. Στόχος του είναι τώρα να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσα σε ένα κλίμα αγωνίας και άγχους των πολιτών κάνοντας προτάσεις για την ασφάλεια και την εθνική ταυτότητα των Γάλλων.


Το βιβλίο το οποίο μόλις εξέδωσε ο πρώην πρόεδρος έχει τίτλο «Όλα για τη Γαλλία». Σε αυτό ανακοινώνει την υποψηφιότητά του και δίνει προτεραιότητα στην εθνική ταυτότητα της Γαλλίας: «Η μεγάλη μας μάχη είναι να υπερασπιστούμε τον τρόπο ζωής μας», γράφει ο υποψήφιος. «Οι μειονότητες κερδίζουν τον εκβιασμό που κάνουν απέναντι στην παρούσα κυβέρνηση», αναφέρει.


Ο Σαρκοζί αναμένεται να παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος Les Republicains ώστε να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν στις 27 Νοεμβρίου. Την προσωρινή ηγεσία του κόμματος θα αναλάβει ένας δικός του άνθρωπος, ο Λορέν Βοκιέζ. Ο Σαρκοζί έχει ήδη νοικιάσει γραφεία ως υποψήφιος, δύο βήματα από τον Πύργο του Αϊφελ.


Και την προηγούμενη φορά που ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, ο Νικολά Σαρκοζί είχε σκηνοθετήσει την ίδια ατμόσφαιρα με ένα βιβλίο. Παντού στη Γαλλία, τότε, χιλιάδες οπαδοί του είχαν κάνει ουρά επί ώρες, μπροστά στα βιβλιοπωλεία, για να έχουν ένα αυτόγραφο.


Ο Σαρκοζί ελπίζει να κερδίσει έδαφος στις δημοσκοπήσεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία. Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, στις 28 Ιουλίου, εμφανίστηκε ως επικεφαλής του πολέμου, δήλωσε ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ολάντ είναι «πανικόβλητη από την βία και τη βαρβαρότητα».
Ασφάλεια, εθνική ταυτότητα, Ισλάμ, με αυτά τα θέματα αναμένεται να κάνει προεκλογική εκστρατεία ο Σαρκοζί εναντίον του Ολάντ, ως τις προεδρικές εκλογές του 2017.

13 υποψήφιοι στις εσωκομματικές της γαλλικής Δεξιάς

Aς σημειωθεί ότι είναι 13 οι υποψήφιοι για τις εσωκομματικές εκλογές του συντηρητικού γαλλικού κόμματος. Οι πρώην πρωθυπουργοί Αλέν Ζιπέ και Φρανσουά Φιγιόν, οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί Bruno Le Maire, Nathalie Kosciusko-Morizet, Jean-Francois Cope, Nadine Morano, Herve Mariton, Frederic Lefebvre, οι βουλευτές Jean-Frederic Poisson και Henri Guaino, ο νεαρός δικηγόρος Geoffroy Didier και ο δήμαρχος Jacques Myard.


Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια