default-image

Ιράκ: 12χρονος καμικάζι συνελήφθη ζωσμένος με εκρηκτικά

Κόσμος
Ιράκ: 12χρονος καμικάζι συνελήφθη ζωσμένος με εκρηκτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Κιρκούκ την Κυριακή, άλλη μία σύλληψη, αυτή τη φορά ενός 12χρονου αγοριού από τις Ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στο Κιρκούκ, βόρεια της Βαγδάτης, σημειώθηκε σήμερα.

Άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ συνέλαβαν έναν έφηβο που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, πριν προλάβει να τα πυροδοτήσει, στην πόλη Κιρκούκ, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Αυτή η απόπειρα επίθεσης σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Γκαζιάντεπ της Τουρκίας, όπου ένα παιδί ηλικίας 12-14 ετών σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους σε ένα γαμήλιο γλέντι.

«Οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να συλλάβουν έναν καμικάζι που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά. Ο συλληφθείς είναι γεννηθείς το 2001», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Κιρκούκ, ο Χάταμπ Όμαρ Αρέφ.

Ο 12χρονος σκόπευε να ανατιναχθεί σε ένα σιιτικό ιερό της πόλης αυτής που απέχει 240 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

Τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί άλλα τρία παρόμοια περιστατικά στο Κιρκούκ. Μεταξύ άλλων, ένας αστυνομικός σκότωσε έναν καμικάζι όταν εκείνος προσπάθησε να μπει σε μια αίθουσα προσευχής σιιτών.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν μια τρομοκρατική επιχείρηση που θα μπορούσε να προκαλέσει πολλά θύματα και μια καταστροφή στην επαρχία μας», είπε ο κυβερνήτης του Κιρκούκ, Νατζμεντίν Καρίμ.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ηλικίας μεταξύ 12 έως 14 ετών επιτέθηκε στους επισκέπτες που χόρευαν στο δρόμο σε ένα γαμήλιο πάρτι στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 51 άτομα και τραυματίστηκαν 94, συμπεριλαμβανομένων της νύφης και του γαμπρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News