Κόσμος

Για παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο φυσικό αέριο μιλούν οι Τουρκοκύπριοι

Για παραβίαση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, μίλησε ο Μπαρίς Μπουρτζιού, εκπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί, σχολιάζοντας την επικείμενη υπογραφή διακρατικής συμφωνίας για διοχέτευση του κυπριακού φυσικού αερίου στα τερματικά της Αιγύπτου.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, σε γραπτή ανακοίνωσή του, κατηγόρησε την "ελληνοκυπριακή διοίκηση", όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, για μονομερείς πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις. Οι ενεργειακές πηγές στο περιβάλλον της Κύπρου, ανέφερε, είναι κοινός πλούτος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ανέφερε επίσης ότι σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό, πρέπει να αποφεύγονται προσεγγίσεις που δηλητηριάζουν - κατά την έκφρασή του - τη διαδικασία και αυξάνουν την ένταση.

Στη δήλωση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορούν να τεθούν υπό αμφισβήτηση λόγω του εν εξελίξει διαλόγου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπουρτζιού, ο κ. Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι πάγια θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ότι ο φυσικός πλούτος ανήκει στο κράτος και ότι μετά την επίλυση του Κυπριακού θα μπορεί να επωφεληθεί το σύνολο του κυπριακού λαού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια