default-image

Νέα αυστηρότρα μέτρα ασφαλείας εξετάζει η Γερμανία

Κόσμος
Νέα αυστηρότρα μέτρα ασφαλείας εξετάζει η Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έπειτα από τις δύο τελευταίες ισλαμιστικές επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο στη Γερμανία, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ, προσανατολίζεται προς τη λύση της εγκατάστασης ηλεκτρονικών συστημάτων αναγνώρισης προσώπου σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια, με σκοπό τον εντοπισμό υπόπτων.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Bild am Sonntag», ο Ντε Μεζιέρ δήλωσε πως πρόγραμμα στο Ίντερνετ είναι σε θέση να προσδιορίσει αν πρόσωπα σε φωτογραφίες είναι διασημότητες ή πολιτικοί.

«Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτού του είδους την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε βιντεοκάμερες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Αν ένας ύποπτος παρουσιαστεί και αναγνωριστεί, θα εμφανίζεται στο σύστημα», δήλωσε στην εφημερίδα.

Ο Ντε Μεζιέρ, σύμφωνα με το in.gr, πρόσθεσε πως ένα παρόμοιο σύστημα δοκιμάζεται ήδη για αφύλακτες αποσκευές, τις οποίες η κάμερα αναφέρει έπειτα από μερικά λεπτά.

Άλλες χώρες εξετάζουν επίσης ανάλογα μέτρα. Οι Γερμανοί ωστόσο είναι επιφυλακτικοί με τις μεθόδους επιτήρησης, λόγω των καταχρήσεων από τη μυστική αστυνομία Στάζι στην Ανατολική Γερμανία.

Η ανησυχία έχει αυξηθεί στη Γερμανία αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για δύο επιθέσεις τον Ιούλιο, μία σε αμαξοστοιχία κοντά στο Βίρτσμπουργκ και μία σε μουσικό φεστιβάλ στο Άνσμπαχ.

Ως αποτέλεσμα, οι διοργανωτές του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο, του Oktoberfest του Μονάχου, έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό απαγόρευσαν τα σακίδια, εισήγαγαν ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις εισόδους και ύψωσαν φράκτες.

Σύμφωνα με τον Ντε Μεζιέρ, η απαγόρευση των σακιδίων σε εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο μέτρο, προσθέτοντας ότι έγκειται στους αξιωματούχους της ασφάλειας που βρίσκονται επιτόπου να πάρουν αυτή την απόφαση.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε σε αυξημένα μέτρα ασφαλείας, όπως μεγαλύτερες ουρές, αυστηρότεροι έλεγχοι ή προσωπικές κάρτες εισόδου. Είναι κουραστικό, δυσάρεστο και κοστίζει σε χρόνο, όμως δεν πιστεύω πως είναι περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας», τόνισε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News