Κόσμος

Θα ζητήσει ο Φάρατζ Γερμανική υπηκοότητα;

Οι ισχυρισμοί ότι ο πρώην ηγέτης του ξενοφοβικού κόμματος Ukip της Βρετανίας Νάιτζελ Φάρατζ επιχείρησε να αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα, εν όψει του Brexit, χαρακτηρίστηκαν "παντελώς ανόητοι" από έναν στενό συνεργάτη του.

Μια πηγή προσκείμενη στον Φάρατζ απέρριψε τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο με αφορμή μια επίσκεψή του στην πρεσβεία της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Independent ο Φάρατζ πήγε στην πρεσβεία για μια προσωπική υπόθεσή του. "Η ιδέα ότι αυτό είχε οποιαδήποτε σχέση με την (απόκτηση) γερμανικής υπηκοότητα είναι ανοησία", πρόσθεσε.

Ο 52χρονος Φάρατζ, η σύζυγος του οποίου είναι Γερμανίδα, θεάθηκε να περιμένει στην ουρά στη γερμανική πρεσβεία στο Λονδίνο. Μια χρήστρια του Facebook που τον είδε, ισχυρίζεται ότι τον άκουσε να ζητά συγγνώμη επειδή δεν είχε μαζί του ένα έγγραφο και να λέει: "Όπως ίσως παρατηρήσατε, ήμουν πολυάσχολος τελευταία".

Η Independent σύμφωνα με το news247, υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει αναφερθεί αύξηση του αριθμού των Βρετανών πολιτών που σπεύδουν να αποκτήσουν και άλλη υπηκοότητα, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο πριν αποχωρήσει η χώρα τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αιτήσεις για ιρλανδικά διαβατήρια, για παράδειγμα, εκτοξεύτηκαν στις 7.321 τον Ιούλιο, από 4.242 που ήταν τον ίδιο μήνα πέρσι.

Σχόλια