default-image

Ακόμα δέκα κρούσματα του ιού Ζίκα στις ΗΠΑ

Κόσμος
Ακόμα δέκα κρούσματα του ιού Ζίκα στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αρχές της Πολιτείας της Φλόριντας εντόπισαν άλλα 10 κρούσματα του ιού Ζίκα και ζήτησαν από τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να στείλουν ειδικούς στην περιοχή για να βοηθήσουν στις έρευνες σχετικά με την επιδημία.

Συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 14 κρούσματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ. Ο ιός μεταδόθηκε από μολυσμένα κουνούπια που, μετά τη Λατινική Αμερική έκαναν την εμφάνισή τους και στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Φλόριντας, πιστεύεται ότι η μόλυνση περιορίζεται μόνο σε μια μικρή περιοχή στην κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ, στα βόρεια της πόλης του Μαΐάμι. Από τους 10 νέους ασθενείς, οι έξι δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα. Όλοι τους εντοπίστηκαν χάρη σε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ελέγχων από πόρτα σε πόρτα που έχουν θέση σε εφαρμογή οι τοπικές αρχές.

Ο κυβερνήτης διευκρίνισε ότι κάλεσε το CDC να βοηθήσει τις τοπικές υπηρεσίες υγείας στην έρευνά τους, τη συλλογή δειγμάτων και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθυσμός των κουνουπιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News