default-image

Σταϊνμάιερ: Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για την επίθεση

Κόσμος
Σταϊνμάιερ: Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για την επίθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για αντικρουόμενες πληροφορίες και κίνητρα τα οποία δεν έχουν πλήρως διαλευκανθεί έκανε λόγο σε δήλωσή του για τα γεγονότα στο Μόναχο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, και επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας που επιχειρούν στο Μόναχο.

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις ειδήσεις από το Μόναχο. Ακόμη δεν έχουν διαλευκανθεί πλήρως τα κίνητρα αυτής της αποτρόπαιης πράξης, ακόμη έχουμε αντικρουόμενες πληροφορίες. Ήδη τώρα όμως είναι σαφές ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς και (έχουμε) πολλούς τραυματίες. Η σκέψη μας βρίσκεται απόψε κοντά σε όλα τα θύματα, τους συγγενείς και τους φίλους τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις που επιχειρούν επιτόπου κάνουν αυτή τη στιγμή ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν ζωές και να αποτρέψουν περαιτέρω κινδύνους».

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας αναφέρθηκε ακόμη στις δηλώσεις συμπαράστασης από διεθνείς αξιωματούχους: «Κατά την τελευταία ώρα λάβαμε πολλές δηλώσεις αλληλεγγύης από όλον τον κόσμο. Σε αυτές τις ώρες είναι καλό να γνωρίζει κανείς ότι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας και οι διεθνείς εταίροι μας βρίσκονται στο πλευρό μας», σημείωσε.

Ενδέχεται η επίθεση να συνδέεται με την τρομοκρατία

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου να συνδέεται με την τρομοκρατία ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας, Πέτερ Αλτμάιερ, μιλώντας νωρίτερα απόψε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι (η επίθεση) συνδέεται με τρομοκρατία, αλλά δεν μπορούμε και να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίο συγκλήθηκε για αύριο στο Βερολίνο υπό την προεδρία της Καγκελαρίου, τόνισε ότι η Άγγελα Μέρκελ ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News