default-image

Πάνω από 40 νεκροί σε επιχείρηση στο Χαλέπι

Κόσμος
Πάνω από 40 νεκροί σε επιχείρηση στο Χαλέπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν 40 σύροι στρατιωτικοί και φιλοκαθεστωτικοί μαχητές σκοτώθηκαν χθες όταν αντάρτες πυροδότησαν εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε μια υπόγεια στοά στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αντάρτες είχαν «διανοίξει αυτή την υπόγεια στοά κάτω από μια θέση (των δυνάμεων) του καθεστώτος στην Παλιά Πόλη του Χαλεπιού και πυροδότησαν εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει, προκαλώντας την κατάρρευση ενός ακινήτου» με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 38 στρατιωτικοί και φιλοκαθεστωτικοί μαχητές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε δώσει χθες στη δημοσιότητα έναν πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για 14 νεκρούς, τον οποίο επικαιροποίησε μετά την ανάσυρση κι άλλων σορών από τα συντρίμμια.

Η έκρηξη έγινε στη συνοικία Μπαμπ Τζνάιν, στην Παλιά Πόλη του Χαλεπιού, που είναι διχασμένη—όπως εξάλλου ολόκληρη η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας και πάλαι ποτέ οικονομική πρωτεύουσα της χώρας.

Αντάρτες διένειμαν ένα βίντεο στο οποίο βλέπει κανείς μαχητές μέσα σε μια υπόγεια στοά, και αναφέρει ότι στοχοθέτησαν «μια σημαντική θέση του καθεστώτος» στο Χαλέπι.

Το βίντεο περιέχει επίσης δύο πλάνα με μια ισχυρή έκρηξη η οποία διαλύει ένα κτίριο και την οποία ακολουθούν πυρά. Το ένα από τα πλάνα μοιάζει να έχει μαγνητοσκοπηθεί από μη επανδρωμένο, τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος.

Οι αντάρτες, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με ολοκληρωτική πολιορκία στο ανατολικό Χαλέπι εδώ και δύο εβδομάδες, «διεξήγαγαν αυτού του είδους την επιχείρηση για να εκτρέψουν την προσοχή του καθεστώτος», που προσπαθεί να ανακαταλάβει τις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί εδώ και τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News