Κόσμος

Πίεζαν τον Ερντογάν να τον φυγαδεύσουν στη χώρα μας

Έντονες πιέσεις για να μεταβεί στην Ελλάδα, τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, δέχτηκε ο πρόεδρος της γείτονος χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Πόστα" το οποίο δημοσιεύει και η "Χουριέτ", ενώ βρισκόταν στο ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα, οι συνεργάτες του τον πίεζαν να μεταβεί σε ένα ελληνικό νησί.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να εξοργίστηκε από την πρόταση αυτή και μάλιστα, αντέδρασε έντονα, ζητώντας τους να βρουν τρόπο να τον μεταφέρουν στην Κωνσταντινούπολη.

Η "Πόστα" προχώρησε στην αποκάλυψη αυτή επικαλούμενη τον διευθυντή του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Ερντόγαν.

Όλα αυτά ενώ ο διωγμός των υποτιθέμενων πραξικοπηματιών συνεχίζεται στην Τουρκία με αμείωτους ρυθμούς και λίγη μόνο ώρα αφότου είδε το «φως» της δημοσιότητας η είδηση ότι ένας Τούρκος στρατιωτικός, ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές ως εμπλεκόμενος στο πραξικόπημα για την ανατροπή του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο στρατιωτικός συνελήφθη στην Τουρκία ενώ βρισκόταν σε άδεια. Πρόκειται για έναν επιλοχία και βοηθό του στρατιωτικού ακολούθου της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το protothema.gr, είναι αποφασισμένος να "απολυμάνει" σε βάθος τον κρατικό μηχανισμό της χώρας από οποιοδήποτε στοιχείο εκδηλώνει έστω και την παραμικρή συμπάθεια προς τον αυτοεξόριστο Φετουλάχ Γκιουλέν. Γι' αυτό και έχουν ήδη συλληφθεί περίπου 10.500 ύποπτοι.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Reuters, την πρώτη μετά την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Ερντογάν επιχειρώντας να δικαιολογήσει και το πογκρόμ, αλλά και τις εκ βάθρων αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, χαρακτήρισε πιθανή την εκδήλωση μιας νέας απόπειρας για πραξικόπημα.

Σχόλια