default-image

Συρία: Τουλάχιστον 43 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς

Κόσμος
Συρία: Τουλάχιστον 43 άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 43 άμαχοι, ανάμεσά τους 11 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε βομβαρδισμούς, οι οποίοι αποδόθηκαν στην πλειονότητά τους στο συριακό καθεστώς, σε περιοχές τις οποίες ελέγχουν αντάρτες, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 13 από τους αμάχους αυτούς σκοτώθηκαν στην Ανατολική Γούτα, προπύργιο των ανταρτών σε μικρή απόσταση από την συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, 15 σε μια κοινότητα στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία ελέγχεται από το Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νόσρα), τον βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία, και άλλοι 15 σκοτώθηκαν σε δύο συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες στον ανατολικό τομέα του Χαλεπιού, διευκρίνισε η ΜΚΟ.

Στο Χαλέπι έγιναν αεροπορικές επιδρομές από ελικόπτερα του καθεστώτος και σκοτώθηκαν έξι παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου στην πόλη μετέδωσε ότι περιοχή όπου βρίσκεται μια αγορά και διάφορα καταστήματα βομβαρδίστηκε στη συνοικία Μάσαντ, ενώ ο κύριος δρόμος μιας άλλης συνοικίας, της Σαλχίν, επίσης έγινε στόχος αεροπορικών πληγμάτων.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιθέσεις στη Ντούμα, μια πόλη που ελέγχουν αντάρτες κοντά στη συριακή πρωτεύουσα, και δύο άλλες κοινότητες στην Ανατολική Γούτα, έγιναν από αεροσκάφη του συριακού καθεστώτος και στοίχισαν τη ζωή τριών παιδιών.

Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι βομβαρδισμοί στοχοθέτησαν την κεντρική αγορά στη Ντούμα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει εάν οι επιδρομές στην κοινότητα Ταλ Μανάς, στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκαν δύο παιδιά, έγιναν από αεροσκάφη του καθεστώτος ή της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, του βασικού συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News