Κόσμος

Είχε ξεκάθαρο ενδιαφέρον για το Ισλάμ και κακοποιούσε τη γυναίκα του

Ο μακελάρης της της επίθεσης στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, η οποία κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 84 ανθρώπους την προηγούμενη Πέμπτη, είχε «πρόσφατο, ξεκάθαρο» ενδιαφέρον για το ριζοσπαστικό Ισλάμ, δήλωσαν οι γαλλικές Ααρχές.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο οι Αρχές της Γαλλίας εξετάζουν κατά πόσον υπήρχε άμεση σύνδεση του δράστη με τη τζιχαντιστική οργάνωση.

Τη δήλωση για τη σχέση του δράστη, Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ, με το ριζοσπαστικό Ισλάμ έκανε ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Κακοποιούσε τη γυναίκα του

Η σύζυγος του δράστη του μακελειού στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ στη Νίκαια, η οποία αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από προσωρινή κράτηση 48 ωρών, υπήρξε θύμα συνεχών βιαιοπραγιών και παρενόχλησης από το σύζυγό της, γνωστοποίησε ο δικηγόρος της.

Ο Ζαν Υβ Γκαρινό, που συναντήθηκε με τη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είπε ότι εκείνη σκεφτόταν να πάει μαζί με την οικογένειά της για να παρακολουθήσουν το σόου των πυροτεχνημάτων της 14ης Ιουλίου, ωστόσο άλλαξε γνώμη.

«Παρέμεινε υπό κράτηση για ένα διάστημα δύο ημερών. Ήταν απομονωμένη, δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε πέραν από εκείνη. Αυτή η γυναίκα είχε συγκλονιστεί από τα όσα διέπραξε ο σύζυγός της, πατέρας των τριών τους παιδιών» είπε ο δικηγόρος της στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ήταν θύμα επανειλημμένων ξυλοδαρμών από το σύζυγό της, σωματικής βίας και παρενόχλησης. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης διαζυγίου. Εκείνος είχε επίσης χτυπήσει τη μητέρα της πελάτισσάς μου. Κατέθεσαν μηνύσεις» διευκρίνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Γκαρινό, η γυναίκα δεν υπήρξε μάρτυρας μιας ενδεχόμενης ριζοσπαστικοποίησής του 31χρονου μακελάρη.

«Δεν ζούσε πλέον με εκείνον, τον συναντούσε μονάχα ότι εκείνος ερχόταν να δει τα παιδιά του σε ένα δημόσιο πάρκο».

Σχόλια