Κόσμος

Τεταμένη η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνας

Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα όταν δέχθηκαν πυροβολισμούς στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας όπου ο θάνατος ενός νεαρού Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά στις αρχές Ιουλίου είχε προκαλέσει οργή και διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής.

Ο ένας εκ των δραστών σκοτώθηκε και δύο άλλοι «ενδεχομένως διαφεύγουν», σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του γραφείου του σερίφη.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη στην πρωτεύουσα της Λουιζιάνας, θέατρο διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας.

Στο τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9, ο δήμαρχος του Μπατόν Ρουζ Κιπ Χόλπεν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, εκφράζοντας φόβους για μια νέα αναζωπύρωση της έντασης.

Οι ακριβείς συνθήκες που ξέσπασαν οι πυροβολισμοί σήμερα δεν έχουν διευκρινιστεί, όμως φαίνεται πως οι δυνάμεις επιβολής της τάξης επενέβησαν έπειτα από ένα περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ πολλών προσώπων.

«Φαίνεται πως (οι αστυνομικοί) απάντησαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς» εξήγησε ο Κέσεϊ Ράιμπορν Χικς, εκπρόσωπος τύπου του σερίφης, στο τηλεοπτικό δίκτυο WAFB9.

Σχόλια