Κόσμος

Μάρτιν Σουλτς: Η Γαλλία θα σταθεί όρθια

Την απεριόριστη συγκίνησή και τα συλλυπητήριά του με αφορμή την επίθεση που αιματοκύλησε την πόλη της Νίκας χθες τη νύχτα, εκφράζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Εκφράζω σήμερα την απεριόριστη συγκίνησή μου με αφορμή την επίθεση που αιματοκύλησε την πόλη της Νίκαιας χθες τη νύχτα», αναφέρει. «Θα ήθελα να εκφράσω, εξ' ονόματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και στους συγγενείς των θυμάτων και να απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Χαιρετώ το θάρρος και την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι υπηρεσίες ασφαλείας και περίθαλψης αλλά επίσης και οι κάτοικοι της Νίκαιας», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Σουλτς.

«Οι δράστες και αυτοί που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της αποτρόπαιης και δειλής πράξης διάλεξαν μια συμβολική ημερομηνία, μια στιγμή χαράς που αγγίζει τις καρδιές των Γάλλων και έπληξαν ένα ιερό κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς της Γαλλίας», εκτιμά και συνεχίζει «δεν πρόκειται όμως να μειώσουν την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε κατά της τρομοκρατίας στη Γαλλία, στην Ευρώπη και παντού στον κόσμο».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Ε.Κ., τονίζει: «Τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματα θα πάρουν χρόνο για να θεραπευτούν, όμως κάνω έκκληση στους Γάλλους να μην παρασυρθούν από τις σειρήνες του μίσους και της διχόνοιας. Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη: Η Γαλλία θα σταθεί όρθια».

Σχόλια