default-image

Οδηγός φορτηγού: Αφήστε να περάσω, μεταφέρω παγωτά

Κόσμος
Οδηγός φορτηγού: Αφήστε να περάσω, μεταφέρω παγωτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονιστικά είναι τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις κινήσεις του μακελάρη της Νίκαιας, πριν ξεκινήσει την κούρσα θανάτου που έκοψε το νήμα της ζωής σε 84 ανθρώπους.

Ο οδηγός του φορτηγού είχε παρκάρει σε κοντινή οδό εννιά ώρες πριν το τραγικό συμβάν, ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail, στους αστυνομικούς είπε ότι μεταφέρει παγωτό.

Ο δράστης γνώριζε τι θα πει...

Διαβασμένος φαίνεται πως ήταν ο δράστης του μακελειού, αφού όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, του επέτρεψαν να παραμείνει στο σημείο για τόσες πολλές ώρες, επειδή τους είπε ότι έπρεπε να παραδώσει συσκευασίες παγωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών, τα μεγάλα οχήματα απαγορεύονται στη Γαλλία, ωστόσο όταν πρόκειται για περιπτώσεις παράδοσης εμπορευμάτων, οι Αρχές επιδεικνύουν κάποια ανοχή.

Σύμφωνα με τη Nice Matin, όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο δράστης για να παραμείνει στο σημείο είχε μια δόση αλήθειας, αφού όντως ήταν οδηγός παράδοσης εμπορευμάτων. Το φορτηγό φέρεται να το είχε νοικιάσει δυο μέρες πριν από το κοντινό Saint-Laurent-du-Var.

Φρικιαστική είναι και η μαρτυρία ενός ανθρώπου που είδε τον οδηγό λίγο πριν τη φονική επέλασή του: «Μπόρεσα να δω καθαρά το πρόσωπό του... Είχε μούσια και έδειχνε να είναι κεφάτος».

"Ο Αλλάχ είναι μεγάλος" φώναξε πριν πέσει νεκρός

Λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των Γάλλων αστυνομικών, ο Γαλλοτυνήσιος οδηγός του φορτηγού, φέρεται να φώναξε

"O Αλλάχ είναι μεγάλος" (Allahu Akbar).

To όνομα του 31χρονου δράστη φέρεται να είναι Mohamed Lahouaiej Bouhlel, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα "Bild" επικαλούμενη την γαλλική εφημερίδα "Nice Matin".

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

O Γαλλοτυνήσιος οδηγός - διανομέας νοίκιασε το φορτηγό την περασμένη Τετάρτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News