Κόσμος

Σκληρή "μονομαχία" Χίλαρι και Τράμπ

Οι υποψήφιοι για τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Χίλαρι Κλίντον, μάχονται στήθος με στήθος προκειμένου να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των ψηφοφόρων ενόψει της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών, όμως η εμπιστοσύνη των τελευταίων διαβρώνεται, ιδίως όσον αφορά την υποψήφια των Δημοκρατικών, η οποία έχει πληγεί λόγω της υπόθεσης της χρησιμοποίησης ιδιωτικού εξυπηρετητή (server) για την αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, και διενεργήθηκε για το CBS και τη New York Times, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, που αναμένεται να λάβει επίσημα το χρίσμα κατά το συνέδριο του κόμματός του που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, συγκεντρώνει το 40% των ψήφων, όσο ακριβώς και η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Τον Ιούνιο η διαφορά μεταξύ τους ήταν έξι μονάδες με την Κλίντον να προηγείται με 43%  και τον Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθεί με 37%.

Τα email συνεχίζουν να κάνουν ζημιά στη Χίλαρι

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών μοιάζει να πλήττεται, από την υπόθεση της χρησιμοποίησης ιδιωτικού εξυπηρετητή για την αποστολή e-mail όταν ήταν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπόθεση για την οποία δεν της έχει ασκηθεί δίωξη αλλά είχε προκαλέσει τις έντονες επικρίσεις του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Το 67% των ψηφοφόρων εκτιμά πλέον ότι η Κλίντον δεν είναι τίμια ούτε άξια εμπιστοσύνης έναντι 62% τον Ιούνιο, προτού ληφθεί η απόφαση να μην διωχθεί για την υπόθεση των e-mail.

Αλλά και ο Τραμπ όπως αναφέρει το thetoc.gr δεν παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς το 62% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται, όμως το ποσοστό αυτό παραμένει σταθερό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Μόνο το ένα τρίτο των εκλογέων έχουν θετική γνώμη για τον Ντόναλντ Τραμπ (30%) ή τη Χίλαρι Κλίντον (28%).

Περισσότεροι ψηφοφόροι (54%) δεν έχουν καλή γνώμη για την υποψήφια των Δημοκρατικών (+2 μονάδες). Ο Τραμπ συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό (54%) μη ευνοϊκών γνωμών αλλά «χάνει» τέσσερις μονάδες σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο το 50% των εκλογέων πιστεύουν πως η Χίλαρι Κλίντον είναι προετοιμασμένη για την προεδρία (το 48% πιστεύουν το αντίθετο) έναντι 30% για τον Ντόναλντ Τραμπ (67% πιστεύουν το αντίθετο).

Σχόλια