default-image

Ο Ντέιβιντ Κάμερον μετακομίζει, ο Λάρι όμως, παραμένει

Κόσμος
Ο Ντέιβιντ Κάμερον μετακομίζει, ο Λάρι όμως, παραμένει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις βαλίτσες του φτιάχνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον για να αναχωρήσει από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και να δώσει τη θέση του στην Τερέζα Μέι, όμως ο Λάρι ο γάτος παραμένει.

Ο Λάρι περιδιαβάζει τους προθαλάμους της εξουσίας από το 2011, χρονολογία κατά την οποία του ανατέθηκε να κυνηγάει αρουραίους και ποντίκια. Θα πρέπει τώρα να συνηθίσει το νέο στυλ παπουτσιών της επόμενης ενοίκου, η οποία φημίζεται για τις λεοπάρ γόβες της.

Κάποια στιγμή είχε πέσει η ιδέα ο Λάρι να ακολουθήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον και την οικογένειά του. Όμως σύντομα τον καθησύχασαν σχετικά με την τύχη του, αντίθετα απ' ό,τι τους διαφόρους που θέλουν υπουργείο και εξακολουθούσαν σήμερα να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

«Είναι ο γάτος ενός δημόσιου λειτουργού, όχι ο γάτος των Κάμερον», διευκρίνισε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. "Παραμένει".

Ο Λάρι, ένας γάτος από την εταιρεία προστασίας ζώων, οδηγήθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν ένας αρουραίος εντοπίσθηκε στη διάρκεια τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων να χώνει τη μύτη του κάτω από τη διάσημη μαύρη πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Η αποτελεσματικότητά του έχει έκτοτε αμφισβητηθεί. Ο Λάρι δέχεται πολλά δώρα και λιχουδιές καθημερινά από τους θαυμαστές του και περνάει τον περισσότερο χρόνο του «δοκιμάζοντας την ποιότητα των παλαιών επίπλων για τη σιέστα του», σύμφωνα μ' έναν εκπρόσωπο.

Από τη δεκαετία του 1920 η Ντάουνινγκ Στριτ φιλοξενεί πάντα ένα αιλουροειδές για να κυνηγάει τους αρουραίους. Μερικά έλαβαν τον τίτλο του "αρχικυνηγού ποντικών της έδρας της κυβέρνησης" και ελάμβαναν μάλιστα μισθό.

Ο Χάμφρεϊ, ένας αδέσποτος γάτος που επέλεξε ως κατοικία τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ επί Μάργκαρετ Θάτσερ και επέζησε του Τζον Μέιτζορ, συνταξιοδοτήθηκε το 1997 από τον Τόνι Μπλερ - υπό την πίεση, λέγεται, της γυναίκας του, της Σερί. Έπαιρνε σύνταξη 100 λίρες (120 ευρώ) τον χρόνο.

Θύμα της λιτότητας, ο Λάρι εργάζεται δωρεάν και την τροφή του την εξασφαλίζει το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Λάρι εθεάθη επανειλημμένα να καβγαδίζει με τον Πάλμερστον, τον γάτο του γειτονικού υπουργείου Εξωτερικών που υιοθετήθηκε τον Απρίλιο. Πιστεύεται επίσης πως δύσκολες είναι οι σχέσεις με την Φρέγια, τη γάτα της οικογένειας του υπουργού Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, που κατοικεί στη διπλανή πόρτα, στον αριθμό 11. Όμως η Φρέγια κατά πάσα πιθανότητα θα φύγει μαζί με τον άνθρωπό της, αν αυτός ο τελευταίος δεν παραμείνει στο συγκεκριμένο υπουργείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News