Κόσμος

Πολύνεκρη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στη νότια Ιταλία

Τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι μετά από σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στη νότια Ιταλία και 34 τραυματίστηκαν, ενώ οι 18 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai.

Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι, φοιτητές και τουρίστες που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο του Μπάρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται πιθανόν σε ανθρώπινο λάθος, στη μη τήρηση της προβλεπόμενης προτεραιότητας από έναν εκ των δυο μηχανοδηγών.

Ο Ιταλός υπουργός Μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελ Ριο μεταβαίνει στην περιοχή του δυστυχήματος στην Απουλία, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επέστρεψε αμέσως στην Ρώμη από το Μιλάνο για να παρακολουθήσει τον συντονισμό των πρώτων βοηθειών.

Ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Απουλίας, ο Αντόνιο Νουντσιάντε, έκανε λόγο για «δραματική κατάσταση». Δεκαοκτώ επιβάτες έχουν τραυματισθεί σοβαρά, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο.

Στο νοσοκομείο της περιοχής Άντρια, όπου διακομίσθηκαν πολλοί τραυματίες, υπάρχει σοβαρή έλλειψη αίματος για μεταγγίσεις και οι αρχές ζήτησαν από τους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και όλους τους πολίτες να σπεύσουν σε βοήθεια. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να βρίσκονται στο σημείο του δυστυχήματος προσπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν άλλα θύματα. Το έργο τους δυσχεραίνεται όμως από την κατάσταση των αμαξοστοιχιών, οι οποίες έχουν συνθλιβεί η μία πάνω στην άλλη.

Άμορφη μάζα σιδερικών τα βαγόνια

Η αστυνομία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διευκρίνισε πως το μετωπική σύγκρουση σημειώθηκε, ενώ τα δύο τρένα κινούνταν σε μονή σιδηρογραμμή ανάμεσα στις πόλεις Κοράτο και Άντρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα βαγόνια έχουν συντριβεί από τη μετωπική σύγκρουση, ενώ συντρίμμια είναι διασκορπισμένα και στις δύο πλευρές της σιδηρογραμμής.

Καθεμιά από τις δύο αμαξοστοιχίες αποτελούνταν από τέσσερα βαγόνια.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια