default-image

Απέλασαν Αμερικανούς από τη Ρωσία

Ελλάδα
Απέλασαν Αμερικανούς από τη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση δύο αμερικανών διπλωματών την επομένη της ανακοίνωσης από τις ΗΠΑ της απέλασης δύο ρώσων αξιωματούχων, η οποία αποφασίστηκε μετά την επίθεση σε αμερικανό διπλωμάτη τον Ιούνιο στη Μόσχα.

"Μετά την εχθρική τους πρωτοβουλία, δύο εργαζόμενοι στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Μόσχα. Χαρακτηρίστηκαν persona non grata (ανεπιθύμητα πρόσωπα) για δραστηριότητες ασύμβατες με το διπλωματική τους ιδιότητα", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Σύμφωνα με τον Ριαμπκόφ, οι δύο απελαθέντες διπλωμάτες ήταν πράκτορες της CIA και ένας από αυτούς ήταν ο άνθρωπος που ενεπλάκη σε ένα περιστατικό με Ρώσο αστυνομικό, το οποίο προκάλεσε αυτή τη σειρά των απελάσεων.

"Ελπίζουμε ότι η Ουάσινγκτον θα αναγνωρίσει τη διαστροφή της επιθετικής της αντιρωσικής γραμμής. Αν αποφασίσουν να συνεχίσουν στο δρόμο της κλιμάκωσης, αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο", πρόσθεσε ο Ριαμπκόφ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι οι αμερικανικές αρχές απέλασαν δύο Ρώσους αξιωματούχους στις 17 Ιουνίου αντιδρώντας στην "επίθεση" σε διπλωμάτη της από έναν Ρώσο αστυνομικό στην είσοδο της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κίρμπι διευκρίνισε ότι ένας Ρώσος αστυνομικός είχε επιτεθεί σε διαπιστευμένο Αμερικανό διπλωμάτη την ώρα που εισερχόταν στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, αν και ο Αμερικανός αυτός δεν δήλωσε την ταυτότητά του.

Η Μόσχα απορρίπτει αυτή την εκδοχή και διαβεβαιώνει ότι ο εν λόγω διπλωμάτης ήταν πράκτορας της CIA ο οποίος επιτέθηκε στον Ρώσο αστυνομικό την ώρα που ο τελευταίος ήλεγχε την ταυτότητά του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News