default-image

Μείωση στους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία

Ελλάδα
Μείωση στους αιτούντες άσυλο στη Γερμανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αριθμός των νέων αιτούντων άσυλο στη Γερμανία μειώθηκε σημαντικά το πρώτο εξάμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ενώ τον Ιανουάριο καταγράφηκαν σχεδόν 92.000 αιτούντες άσυλο, ο αριθμός τους μειώθηκε στις σχεδόν 16.000 τον Ιούνιο. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, συνολικά καταγράφηκαν 222.264 νέες αφίξεις. Ανάμεσα στους νεοεισερχόμενους, περίπου 75.000 ήρθαν από τη Συρία, 39.000 από το Αφγανιστάν και 38.000 από το Ιράκ.

Το 2015, συνολικά 1,1 εκατ. άνθρωποι καταγράφηκαν ως αιτούντες άσυλο στη Γερμανία.

Το κλείσιμο της λεγόμενης βαλκανικής οδού καθώς και μια συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης είναι οι λόγοι της μείωσης, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Αυτό δείχνει ότι τα μέτρα λειτουργούν σε γερμανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ακόμη, προσθέτοντας ότι η προσφυγική κρίση δεν έχει επιλυθεί, αλλά «η επίλυσή της σημειώνει καλή πρόοδο στην Ευρώπη και τη Γερμανία». Ωστόσο, ο υπουργός δεν προέβλεψε τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που αναμένεται να φθάσουν στη Γερμανία για το σύνολο του έτους, καθώς θεωρεί ότι η κατάσταση συνεχίζει να είναι ασταθής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News