Κόσμος

To Juno έφτασε στο Δία μετά από 5 χρόνια! (video)

Μετά από 5 ολόκληρα χρόνια ταξίδι στο διάστημα το διαστημόπλοιο Juno κατάφερε να μπει σε τροχιά γύρω από το Δία .

Το ταξίδι του Juno ξεκίνησε το 2011 με σκοπό το διαστημόπλοιο να προσεγγίσει το μακρινό πλανήτη και να τον εξερευνήσει . Αντικείμενο της έρευνας είναι επίσης και η επίδραση που ασκεί ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος , στη Γη.

Το διαστημόπλοιο έθεσε σε λειτουργία το βασικό του κινητήρα για 35 λεπτά, ώστε ν' αποκτήσει την κατάλληλη τροχιά εγκλωβισμού στη βαρύτητα του Δία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA.

Από τη στιγμή που θα λάβει την τελική τροχιακή του θέση για την έναρξη της 20μηνης ερευνητικής αποστολής του, το αναφερόμενο διαστημόπλοιο θα εκτελεί αυγοειδείς περιστροφές. Η καθεμία από τις περιστροφές αυτές, θα έχει διάρκεια 14 ημερών, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο Δίας διαθέτει σκληρό πυρήνα κάτω από τη νεφελώδη ατμόσφαιρά του.

Δείτε την εικόνα που δίνει η NASA :

Το Διαστημόπλοιο Juno, βάρους 4 τόνων, αντλεί ενέργεια από τρία φωτοβολταϊκά πάνελ μήκους 9 μέτρων. Στην απόσταση που βρίσκεται η Γη από τον Ήλιο, οι ηλιακοί συλλέκτες δίνουν ισχύ 14 kilowatt, αρκετή για τη θέρμανση ενός μικρού διαμερίσματος το χειμώνα.

Το Juno θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση του τεράστιου μαγνητικού πεδίου του αναφερόμενου πλανήτη, ενώ θα διερευνήσει και την πιθανότητα ύπαρξης νερού, στην πυκνή ατμόσφαιρα του Δία.

Η GOOGLE μάλιστα αφιέρωσε το doodle της στο θρυλικό Juno !

Σχόλια