default-image

Ανασύρθηκαν ανθρώπινα μέλη από τη συντριβή της EgyptAir

Κόσμος
Ανασύρθηκαν ανθρώπινα μέλη από τη συντριβή της EgyptAir

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερευνητικό σκάφος που συμμετέχει στις αιγυπτιακές έρευνες για τη συντριβή της πτήσης MS804 έχει ανασύρει όσα ανθρώπινα μέλη έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί στο βυθό, σύμφωνα με το Κάιρο.

Παράλληλα, οι ερευνητές περιμένουν να «μιλήσουν» τα μαύρα κουτιά, η κατάσταση των οποίων επιτρέπει τουλάχιστον πρόσβαση στην καταγραφή των συνομιλιών στο πιλοτήριο.

Το πλοίο John Lethbridge, το οποίο ανήκει στην εταιρεία του Μαυρικίου Deep Ocean Search, αναμένεται τη Δευτέρα να φτάσει στην Αλεξάνδρεια για να παραδώσει τα ευρήματά του στους ιατροδικαστές και εισαγγελείς, είπε σε δήλωσή της η επιτροπή διευρεύνησης.

Το πλοίο θα επιστρέψει στη συνέχει στην περιοχή των ερευνών.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MS804 από το Παρίσι στο Κάιρο συνετρίβη την 19η Μαΐου ανάμεσα στην Κρήτη και τις βόρειες ακτές της Αιγύπτου δευτερόλεπτα αφότου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ από άγνωστη ακόμη αιτία. Σκοτώθηκαν και οι 66 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 40 Αιγύπτιοι —30 επιβάτες και 10 μέλη του πληρώματος— και 15 Γάλλοι.

Την ίδια ώρα, το Παρίσι έχει ανοίξει εισαγγελική έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, χωρίς να ερευνάται το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News