Κόσμος

Nέος, ωραίος και...ταπεινής καταγωγής διεκδικεί την αρχηγία

Eίναι νέος, ωραίος, μεγάλωσε σε εργατικές κατοικίες και δηλώνει δυναμικά παρών στην κούρσα διαδοχής για την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος, μετά τη δήλωση αποχώρησης του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον από τα αξιώματα του.

Ο 43χρονος υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, Στίβεν Κράμπ, δήλωσε παρών στην κούρσα διαδοχής των Τόρις μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλε στους συναδέλφους του.

Η υποψηφιότητα σύμφωνα με το iefimerida.gr έρχεται από έναν νέο πολιτικό που σε αντίθεση με το κατεστημένο του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας που έχει σπουδάσει στο Ητον και στα φημισμένα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, μεγάλωσε σε εργατικές κατοικίες της Ουαλίας μαζί με την μητέρα του.

Μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια

Παιδί χωρισμένων γονιών, ο Κράμπ μεγάλωσε σε μια οικογένεια που βασιζόταν εξολοκλήρου στα επιδόματα πρόνοιας που λάμβανε από το κράτος, ενώ σύντομα κατάφερε να «ξεφύγει από την μοίρα του» και να εκλεγεί βουλευτής το 2005.

Μόλις πριν λίγους μήνες, τον Μάρτιο του 2016, του ανατέθηκε το χαρτοφυλάκιο Εργασίας και Συντάξεων, ενώ προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως υφυπουργός της Ουαλίας.

Ο Κράμπ θα βρει σίγουρα απέναντι του τον πρώην Δήμαρχο του Λονδίνου  Μπόρις Τζόνσον που δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του και θεωρείται φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Κάμερον, καθώς και την υπουργό Εσωτερικών Τερέσα Μέι, η οποία επίσης θεωρείται σίγουρη υποψηφιότητα.

Σχόλια