default-image

Τουρκία: Σοκάρει το video του μακελειού με τους 41 νεκρούς

Κόσμος
Τουρκία: Σοκάρει το video του μακελειού με τους 41 νεκρούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ προκαλεί σε όλο τον κόσμο το νέο μακελειό στην Τουρκία με την χώρα να δείχνει την ISIS. Όπως έγραψε από την Τρίτη το neakriti.gr τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με συνέπεια το θάνατο 36 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 150. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Αντίθετα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ, κάνει λόγο για 41 νεκρούς και 239 τραυματίες.

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτό, που βρίσκεται έναν όρο πιο κάτω.

Bίντεο που τραβήχτηκε λίγα λετπά μετά την έκρηξη

Μάλιστα το βίντεο που αποτυπώνει τις στιγμές λίγο μετά την έκρηξη σοκάρει (σκληρές εικόνες)

https://twitter.com/UlviyyaAli/status/747879263811043328

Aπό τις πιο αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων χρόνων

Η επίθεση στο αναφερόμενο αεροδρόμιο, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους. Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν δύο από τους βομβιστές, λίγο πριν προσεγγίσουν σε σημείο ελέγχου στην αίθουσα αφίξεων, ενώ στη συνέχεια ανατινάχτηκαν, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

"Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του," δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Αναστολή των πτήσεων της Turkish Airlines

Η τουρκική αεροπορική εταιρία Turkish Airlines σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προχώρησε σε αναστολή των πτήσεων της, μέχρι τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης, τοπική ώρα, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Η εταιρία ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, ότι οι κρατήσεις για πτήσεις από και προς το αναφερόμενο αεροδρόμιο μεταξύ της 28ης Ιουνίου και της 5ης Ιουλίου 2016, είτε θ' αλλάξουν είτε θα γίνει επιστροφή των χρημάτων στους επιβάτες, χωρίς οποιοδήποτε οικονομικό κόστος, κι ανάλογα με τις επιλογές των επιβατών, μέχρι την 31η Ιουλίου 2016.

Ωστόσο η Οµοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ήρε την απαγόρευση που είχε επιβάλλει νωρίτερα για πτήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετά από επιθέσεις από βομβιστές αυτοκτονίας εκεί.

Έντονη καταδίκη από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει "με τον πιό έντονο δυνατό τρόπο" την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, και στην οποία δηλώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερές στην υποστήριξή τους της Τουρκίας.

Ερντογάν: Ευθύνες στις χώρες της Δύσης

Ευθύνες στις χώρες της Δύσης καταλογίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη του ανακοίνωση σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, την οποία καταδικάζει.

«Εάν όλα τα κράτη μαζί δεν δώσουμε τα χέρια, δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα γίνουν πραγματικότητα το ένα μετά το άλλο, τα ενδεχόμενα που σήμερα φοβόμαστε ακόμη και να σκεφτούμε». Αυτό δηλώνει ο Ερντογάν και αναφέρει τα εξής: «Περιμένουμε από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις δυτικές χώρες, με τις διοικήσεις, τα κοινοβούλια, τα μέσα ενημέρωσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τους να επιδείξουν επιτέλους, αποφασιστική στάση απέναντι στο παιχνίδι αυτό των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο Ερντογάν εκφράζει την «ελπίδα», «η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου Ατατούρκ να γίνει σημείο καμπής για τον κοινό αγώνα που θα δοθεί εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στον κόσμο, με πρώτες τις δυτικές χώρες».

Ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει επίσης ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή αποσκοπεί όχι σε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μέσω του πόνου και του αίματος αθώων ανθρώπων, στην προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας στον κόσμο».

Πολλοί είναι αυτοί που με ένα βίντεο ή μια εικόνα από την στιγμή της επίθεσης, δημοσιεύουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης για την Τουρκία με το όνομα "Pray for Turkey - Terrorsm has no religion" δηλ. "Προσευχηθείτε για την Τουρκία - Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία", ενώ δημιουργήθηκε και το σχετικό hashtag στο twitter.

Δείτε το

https://twitter.com/ATEEKSTER/status/747884551050039296

https://twitter.com/ruchankayrim/status/747870548110221312

Δείτε το όπλο του βομβιστή

Alleged AK-47 spotted at #Ataturk airport. Believed to be belong to one of the attackers. #Turkey #Istanbul pic.twitter.com/pCzUV3RNME

— Arik Agassi (@arikagassi)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News