default-image

Μακελειό από εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη!

Κόσμος
Μακελειό από εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκρήξεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.

Σύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί, ενώ σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση υπάρχουν πολλοί τραυματίες και νεκροί.

28 νεκροί!

Δραματικά αυξάνεται όσο περνάει η ώρα ο αριθμός των νεκρών μετά από τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε πως οι νεκροί είναι 28 και οι τραυματίες 60. Μεταξύ των νεκρών είναι και οι τρεις βομβιστές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο δράστης αρχικά πυροβόλησε και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη» των εκρηκτικών με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς που προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk. Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου.

Δύο οι εκρήξεις

Δύο ήταν οι εκρήξεις που συγκλόνισαν το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλείται το δίκτυο CNN Turk, πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Στις εικόνες που μεταδίδει το CNN Turk διακρίνονται ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

Σοκάρουν οι εικόνες από τα social media

https://twitter.com/ruchankayrim/status/747870548110221312

Επίθεση αυτοκτονίας

Τούρκοι αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι τουλάχιστον η μία από τις δύο εκρήξεις που συγκλόνισαν το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης ενδέχεται να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσνταντινούπολης, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

Δείτε το όπλο του βομβιστή

Οι ύποπτοι πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν περάσουν από τον έλεγχο στο μηχάνημα x- ray του αεροδρομίου.

Πανικός μετά τις εκρήξεις

Δείτε σε βίντεο τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις εκρήξεις

https://twitter.com/MahirZeynalov/status/747873377709363200

Πάνω από 60 τραυματίες

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk.

https://twitter.com/Conflicts/status/747874039792832512

Περισσότερα από 10 ασθενοφόρα έσπευσαν προς την περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός των διεθνών πτήσεων, μετέδωσε το CNN Turk.

Συνάντηση Ερντογάν με τον Αρχηγό

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, μετά την έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είπαν στο Reuters προεδρικές πηγές.

Κάνουν λόγο για το ΙΚ

Για ενδεχόμενο ενέργειας της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάνει λόγο ο αρθογράφος της εφημερίδας Χουριέτ Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφερόμενος στην επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Το άρθρο του Σελβί που πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ο Σελβί γράφει ότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή. Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, ο ένας σκοτώθηκε όταν έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του και ο ένας συνελήφθη. Σύμφωνα με τον αρθογράφο, επτά ήταν οι δράστες που οργάνωσαν την επίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι η αστυνομία καταζητεί τέσσερις.

Σύμφωνα με τον αρθογράφο, ο δράστης που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά είχε κάνει είσοδο στο αεροδρόμιο το απόγευμα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με τις κάμερες ασφαλείας. Ο αρθογράφος σημειώνει ότι αρχικά οι υποψίες οδηγούσαν στο ΡΚΚ, αλλά όσο προχωρά η ώρα ενισχύεται το ενδεχόμενο να είναι ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Τα όσα αναφέρει ο αρθογράφος πάντως έρχονται σε αντίθεση με τη δήλωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης περί τριών επιχειρήσεων αυτοκτονίας.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πέραν των επίσημων.

Αναστολή όλων των πτήσεων

Όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση αυτοκτονίας απόψε όπου έχασαν την ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Την ίδια ώρα ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μέχρι τις 00.10 ώρα Ελλάδας, ενώ όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ματαιωθεί.

Ενήμερος και ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε απόψε για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Λίζα Μόνακο, την σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Pray for Turkey

Το γύρο του κόσμου έκαναν λίγα λεπτά μετά την έκρηξη οι σοκαριστικές εικόνες από την "καρδιά" της Πόλης όπου οι βομβιστές σκόρπισαν το θάνατο.

Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα που παράλληλα με ένα βίντεο ή μια εικόνα από την στιγμή της επίθεσης, δημοσιεύουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης για την Τουρκία με το όνομα "Pray for Turkey - Terrorsm has no religion" δηλ. "Προσευχηθείτε για την Τουρκία - Η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία", ενώ δημιουργήθηκε και το σχετικό hashtag στο twitter.

Δείτε το

https://twitter.com/ATEEKSTER/status/747886515792060416

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News