Κόσμος

Ομπάμα: Σεβαστή η απόφαση του Βρετανικού λαού

Σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση του Βρετανικού λαού, μερικές ώρες μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησαν και σεβόμαστε την απόφασή τους».

«Η μοναδική σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βρετανίας έχει αντέξει και η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο ΝΑΤΟ παραμένει ένας ζωτικός ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της οικονομικής πολιτικής», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο συνέχισε: «Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει κάνει πολλά για να προάγει τη σταθερότητα, να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη και να ευνοήσει τις αξίες και τα ιδανικά της δημοκρατίας τόσο στην ήπειρο όσο και παραπέρα».  

Σε αυτή την «μουδιασμένη» πρώτη αντίδραση, ο κ. Ομπάμα υπογραμμίζει ότι η Ε.Ε. και η Βρετανία θα παραμείνουν εταίροι των ΗΠΑ και καθώς θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για νέες σχέσεις που θα διασφαλίσουν την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία της Ευρώπης, της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σχόλια