default-image

Απόσχιση ζητούν Σκωτία - Β. Ιρλανδία μετά το Brexit

Κόσμος
Απόσχιση ζητούν Σκωτία - Β. Ιρλανδία μετά το Brexit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τις εξελίξεις στη Μ.Βρετανία ακολούθησαν οι φήμες και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί απόσχισης της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας! Ηδη οι δύο περιοχές έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα ότι οι ίδιες βλέπουν το μέλλον τους στην ΕΕ.

Η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στους κόλπους της ΕΕ. Αυτό δήλωσε σύμφωνα με το iefimerida.gr η πρωθυπουργός της Νίκολα Στέρτζον, μετά την ψήφο των Σκωτζέζων υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη Βρετανία.

"Η ψηφοφορία εδώ καθιστά σαφές ότι οι Σκωτζέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ", δήλωσε η Στέρτζον.

"Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά", σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Βόρεια Ιρλανδία: Δημοψήφισμα για μία ενωμένη Ιρλανδία;

Το Σιν Φέιν, η πρώην πολιτική «βιτρίνα» του IRA κάλεσε νωρίς το πρωί σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της Ιρλανδίας μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης.

Το Σιν Φέιν τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση «έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους», δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή.

O Ντόναλντ Τραμπ στη Σκωτία

Στη Σκωτία βρίσκεται από  το πρωί ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Συντηρητικών στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ, ο οποίος θα παραμείνει στο θέρετρο γκολφ που διαθέτει στη Σκωτία, δεν άφησε ασχολίαστο το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

«Είναι σπουδαίο πράγμα» που οι Βρετανοί πολίτες «πήραν πίσω τη χώρα τους», είπε σχολιάζοντας την απόφαση του βρετανικού λαού για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι ακροδεξιές φωνές εντός Ευρώπης, από τους κύκλους των ευρωσκεπτικιστών,  που ζητούν να γίνουν αντίστοιχα δημοψηφίσματα και σε άλλες χώρες .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News