default-image

Κύπρος: Σε απόσταση αναπνοής από χωριά η πύρινη κόλαση

Ελλάδα
Κύπρος: Σε απόσταση αναπνοής από χωριά η πύρινη κόλαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

15.000 στρέμματα έχει κάψει η πυρκαγιά στην Κύπρο η οποία καίει ανεξέλεγκτη για τρία 24ωρα μεγάλες εκτάσεις στην Κύπρο. Συναγερμός έχει σημάνει στα χωριά Σπήλια, Κούρδαλι και Καννάβια τα οποία εκκενώθηκαν.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης σύμφωνα με το protothema.gr οι κυπριακές αρχές εξέφραζαν την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, λίγο μετά τις 12 το Τμήμα Δασών  ανακοίνωσε ότι παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στο μέτωπο Κούρδαλι και Λημέρια, και ότι το μέτωπο της Ασίνου είναι εκτός ελέγχου.

1 χιλιόμετρο από τα σπίτια

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Κουρδαλίου Σωτήρη Ηλιάδη η φωτιά βρίσκεται 1 χιλιόμετρο από τα σπίτια αλλά οι φλόγες δεν αντιμετωπίζονται. Τα πτητικά μέσα λόγω των καπνών δυσκολεύονται να κάνουν ρίψεις νερού

2 νεκροί πυροσβέστες

Ήδη το νησί μετρά δύο νεκρούς πυροσβέστες στην άνιση, όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής, μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την κατάσβεση της φωτιάς ασχολούνται πέραν των 60 πυροσβεστικών οχημάτων, του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Άμυνας, της Επαρχιακής Διοίκησης και Κοινοτικών Συμβουλίων, καθώς και προσωπικό των υπηρεσιών αυτών και εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, που συνολικά αριθμούν πέραν των 350 ατόμων.

Μάχη από αέρος

Αεροπλάνα και από την Ελλάδα βρίσκονται στην Κύπρο για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς.Επιχειρούν, συνολικά έξι αεροπλάνα του Ισραήλ, τα δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα Super Puma της Ελληνικής Δημοκρατίας, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και τα πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εντός της ημέρας αναμένονται και τα πτητικά μέσα από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία καλεί όσους κολυμπούν στον κόλπο της Λάρνακας να είναι προσεκτικοί και να μην απομακρύνονται από την ακτή γιατί ανεφοδιάζονται με νερό τα ελληνικά καναντέρ.

Φωτογραφία: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News