Κόσμος

Συναγερμός στις Βρυξέλλες για...ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών

Συναγερμός για βόμβα σήμανε τα ξημερώματα στο εμπορικό κέντρο City2 στο κέντρο των Βρυξελλών και ένας ύποπτος συνελήφθη, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Πηγή της έρευνας δήλωσε ότι ο ύποπτος δεν μετέφερε εκρηκτικά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ύποπτος φορούσε μία ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών..

Ο συναγερμός σήμανε στις 06.30 τοπική ώρα όταν εντοπίσθηκε άνδρας με ύποπτη συμπεριφορά κοντά στο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ προήδρευσε το πρωί σε έκτατη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

«Προν το παρόν, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχον», δήλωσε ο βέλγος πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. «Οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή».

Μετρό και εμπορικό κέντρο έχουν αποκλεισθεί

Πολλές από τις εισόδους του μετρό στο εμπορικό κέντρο έχουν αποκλεισθεί και ένοπλοι στρατιώτες είναι ορατοί στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφου του AFP.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών δήλωσε ότι τα καταστήματα του τομέα γύρω από το εμπορικό κέντρο παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Σχόλια