Κόσμος

Πράξη ακραίας πολιτικής βίας η δολοφονία της Κοξ (video)

Πράξη πολιτικής και ακραίας βίας χαρακτήρισε τη δολοφονία της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος κ. Κόρμπιν, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας κάλεσε τους βουλευτές να ενωθούν εναντίον του μίσους.

«Η χώρα ενωμένη απορρίπτει το πηγάδι του μίσους που τη σκότωσε, σ' αυτό που όλο και περισσότερο φαίνεται ότι ήταν μια πράξη ακραίας πολιτικής βίας», δήλωσε ο κ. Κόρμπιν, παίρνοντας τον λόγο κατά την έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου για τη δολοφονία της Τζο Κοξ, τρεις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε.

«Ας τιμήσουμε τη μνήμη της Τζο με το να αποδείξουμε πως η δημοκρατία και η ελευθερία για τις οποίες αγωνίστηκε είναι ακλόνητες, με το να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους πολίτες μας και με το να ενωθούμε εναντίον του μίσους που την σκότωσε», τόνισε ο κ. Κάμερον απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Ο σύζυγος της Τζο Κοξ καθώς και τα δύο παιδιά της, ηλικίας 3 και 5 ετών, ήταν παρόντες στην αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σχόλια