default-image

Εμπρηστές και Μαφία καίνε τη Σικελία (;)

Κόσμος
Εμπρηστές και Μαφία καίνε τη Σικελία (;)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερες από ογδόντα πυρκαγιές ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στη Σικελία κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας του νησιού, Παλέρμο, με τις υποψίες να στρέφονται σε εμπρηστές αλλά και τη μαφία.

«Πώς είναι δυνατόν οι πυρκαγιές στο νησί μας να ξεσπούν σχεδόν πάντα νύχτα; Δεν έχω συγκεκριμένες αποδείξεις, αλλά πιστεύω ότι πίσω από αυτά τα πύρινα μέτωπα είναι το χέρι του οργανωμένου εγκλήματος», δήλωσε ο περιφερειάρχης της Σικελίας, Ροζάριο Κροτσέτα.

Οι φλόγες έφτασαν σε μικρή απόσταση από την κωμόπολη Τσεφαλού, εβδομήντα χιλιόμετρα από το Παλέρμο και εκατοντάδες τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Τριάντα παιδιά που βρίσκονταν σε παιδικό σταθμό του δήμου του Μονρεάλε παρουσίασαν ελαφρά δύσπνοια εξαιτίας του καπνού που εισέπνευσαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Γιατροί διαβεβαίωσαν πάντως ότι όλα είναι καλά στην υγεία τους.

Ο ισχυρός άνεμος δεν επέτρεψε επί ώρες να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης αεροσκάφη CanadAir, ενώ σε αρκετές περιοχές του νησιού οι πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News