default-image

Βρετανία: Πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν βουλευτή των Εργατικών

Κόσμος
Βρετανία: Πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν βουλευτή των Εργατικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμα επίθεσης με μαχαίρι και όπλο, όπως μετέδωσε το BBC, φέρεται να επέσε η 42χρονη Τζο Κοξ, βουλευτής των Εργατικών.

Το περιστατικό συνέβη στο Δυτικό Γιορκσάιρ και η βουλευτής μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λιντς, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας της. Ένα ακόμα άτομο φέρεται να τραυματίστηκε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γιορκσάιρ ανέφερε: «Γνωρίζουμε για το περιστατικό, το οποίο εξετάζουμε», ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι όλη η περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η άτυχη γυναίκα δέχθηκε την επίθεση, ενώ συνομιλούσε με κατοίκους της κωμόπολης Μπίρσταλ και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η αστυνομία έπειτα από ανθρωποκυνηγητό συνέλαβε έναν 52χρονο, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι πρόκειται για τον ένοπλο.

Αυτήκοοι μάρτυρες τονίζουν ότι ο ένοπλος την ώρα της επίθεσης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία».

Ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο δίκτυο Sky News δήλωσε: «Είναι ακόμα ζωντανή. Υποθέτω ότι είναι ακόμα ζωντανή. Πιστεύουμε ότι είναι εν ζωή, αλλά η κατάστασή της έχει χαρακτηριστεί σοβαρή. Έμοιαζε σαν να ανέπνεε».

Η Κοξ εξελέγη στις εκλογές του 2015 στην εκλογική περιφέρεια Μπάτλεϊ και Σπεν, έχει δύο παιδιά και τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προς το παρόν συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που φτάνουν από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς λέγεται πως στο επεισόδιο ενεπλάκησαν δύο άνδρες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όπως μεταδίδει το protothema.gr, ένας εκ των δύο επιτέθηκε στην Κοξ και ο δεύτερος άνδρας προσπάθησε να τον αφοπλίσει.

Από την άλλη, ένας 56χρονος που βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο σημείο της επίθεσης δήλωσε στο Sky News: «Υπήρχε ένας άνδρας που ήταν πολύ γενναίος που προσπαθούσε να ελέγξει έναν άλλο με ένα λευκό καπέλο μπείζμπολ, ο οποίος τράβηξε όπλο μέσα από την τσάντα του».

Την ίδια στιγμή, λέγεται πως η Κοξ προσπάθησε να αμυνθεί ενώ ο δράστης της κατάφερνε μαχαιριές.

Το περιστατικό διήρκησε περίπου 15-20 λεπτά σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που τόνισαν ότι ο άνδρας «χτυπούσε και τραβούσε από τα μαλλιά την Κοξ», ενώ ένας «πολύ θαρραλέος άνδρας από ένα καθαριστήριο προσπάθησε να τον συγκρατήσει και δεν μπορούσε να τον σταματήσει γιατί ξαφνικά τράβηξε όπλο. Ήταν ακίνητη όταν εκείνος την πυροβόλησε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News