Κόσμος

Σταθερά μπροστά το Brexit

Σταθερό προβάδισμα φαίνεται πως αποκτά το Brext.  Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα «The Times» η οποία δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα, το ποσοστό των Βρετανών που τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 46%, ενώ το 39% των ψηφοφόρων θέλουν το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει σε αυτήν.

Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας κατέγραψε προβάδισμα μιας εκατοστιαίας μονάδας της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής το Σάββατο.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας ORB για την εφημερίδα Daily Telegraph,το Brexit κατέγραψε προβάδισμα μιας μονάδας έναντι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (49%-48% αντίστοιχα).

Υπέρ του Brexit τάχθηκε η ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun

Στο μεταξύ, η εφημερίδα The Sun, που έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, τάχθηκε χθες Δευτέρα στο πλευρό της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αποχωρήσουμε από την αντιδημοκρατική μηχανή των Βρυξελλών (...) και είναι καιρός να την αδράξουμε», υπογράμμισε η σύνταξη Σαν, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο.

Τουσκ: Το Brexit η αρχή του τέλους για την Ένωση των 28 κρατών-μελών

Την ίδια ώρα, την ανησυχία του για ένα πιθανό Brexit εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για την Ένωση των 28 κρατών-μελών και για τον δυτικό πολιτικό πολιτισμό γενικότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλια