default-image

Παρίσι: Νεκρός αστυνομικός διοικητής και η σύντροφος του

Κόσμος
Παρίσι: Νεκρός αστυνομικός διοικητής και η σύντροφος του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολονύκτιο θρίλερ στο Παρίσι, όπου ένας άνδρας δολοφόνησε έναν αστυνομικό διοικητή και τη σύντροφό του στο σπίτι του στο Παρίσι, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, έχοντας στο ενδιάμεσο δηλώσει «πίστη» στην τζιχαντιστική ISIS.

Η ίδια η οργάνωση στη συνέχεια διεκδίκησε την ευθύνη, λέγοντας πως διενεργήθηκε από «μαχητή του χαλιφάτου».

Η επίθεση εναντίον του αξιωματικού της αστυνομίας, που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Λε Μιρό, έγινε περί τις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού.

Στη συνέχεια, ο δράστης μπήκε στο σπίτι του διοικητή, όπου και βρήκε τη σύντροφο και τον τρίχρονο γιο του. Ταμπουρώθηκε στο σπίτι ενώ σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν στο σημείο οι ειδικές δυνάμεις, οι οποίες και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον δράστη.

Λίγη ώρα αργότερα όλοι οι περίοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ η αστυνομία απέκλεισε όλη την περιοχή, πριν φθάσει επιτόπου μια μονάδα της RAID. «Άρχισαν διαπραγματεύσεις και καταρτίστηκε ένα σχέδιο επίθεσης. Οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν αποτέλεσμα και αποφασίστηκε (οι άνδρες της RAID να προχωρήσουν σε) επίθεση», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας Πιερ-Ανρί Μπραντέ.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στα μεσάνυχτα στη συνοικία. Μετά την επέμβαση των αστυνομικών, βρέθηκε πέρα από το πτώμα του δράστη «η σορός μιας γυναίκας», ανέφερε εισαγγελέας.

Η γυναίκα, σύντροφος του αξιωματικού που δολοφονήθηκε, ήταν διοικητική υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα του Μαντ λα Ζολί, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Οι άνδρες της RAID, βρήκαν ευτυχώς σώο τον τρίχρονο γιο της οικογένειας.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση με το επιτελείο του το πρωί της Τρίτης για το περιστατικό, καθώς το υπόβαθρο της επίθεσης είναι ακόμη θολό -κυρίως όσον αφορά την πραγματική της σχέση με την ISIS- όμως προστίθεται στις ανησυχίες για τρομοκρατία ειδικά κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. 

Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter «αρνούμαστε στο φόβο, καταπολεμούμε την τρομοκρατία».

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ εξέφρασε την «τεράστια θλίψη του» και εξήρε τον «επαγγελματισμό» των μελών της RAID.

Στη συνέχεια, ο δράστης μπήκε στο σπίτι του διοικητή, όπου και βρήκε τη σύντροφο και τον τρίχρονο γιο του. Ταμπουρώθηκε στο σπίτι ενώ σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν στο σημείο οι ειδικές δυνάμεις, οι οποίες και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον δράστη.

Οι διαπραγματεύσεις δεν ευόδωσαν και οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν μερικές ώρες αργότερα, σκοτώνοντας τον δράστη. Στο σπίτι βρήκαν νεκρή τη σύντροφο του αστυνομικού και ζωντανό το τρίχρονο αγόρι, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν «σε σοκ, αλλά σώο». 

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την αστυνομία, ο δράστης φέρεται να δήλωσε «πίστη» στην ISIS. Μέχρι στιγμής, η αστυνομική πληροφόρηση στα γαλλικά ΜΜΕ (μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών) θέλει την αντιτρομοκρατική να εμπλέκεται εξατίας των αναφορών που έκανε ο δράστης στους αστυνομικούς κατά τις επαφές που είχε μαζί τους.

Το «πρακτορείο» Amaq, που είναι ουσιαστικά ένας από τους προπαγανδιστικούς διαύλους της ISIS, υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε από «μαχητή του Ισλαμικού Κράτους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News