default-image

Τρεις νεκροί από λεηλασίες για τα τρόφιμα στη Βενεζουέλα

Κόσμος
Τρεις νεκροί από λεηλασίες για τα τρόφιμα στη Βενεζουέλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To πρόσφατο κύμα λεηλασιών και ταραχών που πυροδότησε η έλλειψη τροφίμων στην Βενεζουέλα που πλήττεται από την οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 3 άνθρωποι την περασμένη εβδομάδα, γνωστοποίησαν οι αρχές και μια οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το γραφείο του εισαγγελέα ερευνά τους θανάτους ενός 21χρονου άνδρα στην πολιτεία Σούκρε στο ανατολικό τμήμα της χώρας το Σάββατο, ενός 21χρονου στο Πετάρε, μια παραγκούπολη του Καράκας την Πέμπτη και μιας 42χρονης γυναίκας στη πολιτεία Τατσίρα στο δυτικό τμήμα την περασμένη Δευτέρα.

Και τα τρία θύματα τραυματίστηκαν θανάσιμα από πυρά κατά τη διάρκεια του χάους που επικρατούσε έξω από τα σούπερ μάρκετ, των επεισοδίων βίας και των λεηλασιών που συγκλόνισαν την χώρα, η οποία είναι αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις στα βασικά αγαθά, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Provea.

Ένας αστυνομικός συνελήφθη για τον θάνατο στην Τατσίρα.

Με τα βασικά αγαθά όπως το αλεύρι και το ρύζι να λιγοστεύουν, οι διαδηλωτές κατακλύζουν τους δρόμους, φωνάζουν το σύνθημα «Θέλουμε φαγητό!» και συνωστίζονται καθημερινά στα σούπερ μάρκετ.

Περισσότερα από 10 περιστατικά λεηλασιών καταγράφονται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Βίας της Βενεζουέλας, μια μη κυβερνητική οργάνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News