Κόσμος

Ορλάντο: 20 νεκροί από την επίθεση στο μπαρ

Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλου σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο, στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης.

Ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας θεωρεί η αστυνομία του Ορλάντο την επίθεση του ενόπλου. Οι Αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ένας "μοναχικός λύκος", αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια". Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο λίγα λεπτά νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι "χάθηκαν πολλές ζωές" στην επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για "πολλούς νεκρούς", διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι είναι "περίπου 20". Συνολικά 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία.

Ο ύποπτος, που κρατούσε ομήρους μέσα στο ναϊτκλάμπ, σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς τραυματίστηκε ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

Σχόλια