default-image

Ορλάντο: 20 νεκροί από την επίθεση στο μπαρ

Κόσμος
Ορλάντο: 20 νεκροί από την επίθεση στο μπαρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλου σε ένα γκέι μπαρ στο Ορλάντο, στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης.

Ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας θεωρεί η αστυνομία του Ορλάντο την επίθεση του ενόπλου. Οι Αρχές ερευνούν αν ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν ένας "μοναχικός λύκος", αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια". Ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο λίγα λεπτά νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι "χάθηκαν πολλές ζωές" στην επίθεση στο ναϊτκλάμπ Pulse, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αρχικά έκανε λόγο για "πολλούς νεκρούς", διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι είναι "περίπου 20". Συνολικά 42 τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε νοσοκομεία.

Ο ύποπτος, που κρατούσε ομήρους μέσα στο ναϊτκλάμπ, σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς. Ένας από τους αστυνομικούς αυτούς τραυματίστηκε ενώ όλοι οι όμηροι απελευθερώθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News