Κόσμος

Τέσσερις σύλληψης για νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησε η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση το πρωί, σε μια εμπορική κι ιστορική συνοικία στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι τέσσερις ύποπτοι οδηγήθηκαν στην έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας όπου ανακρίνονται, υπογραμμίζει το τουρκικό πρακτορείο χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο  στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, εκ των οποίων επτά αστυνομικοί, σε μια χώρα που έχει ήδη πληγεί από σειρά επιθέσεων που αποδίδονται στους τζιχαντιστές και τους κούρδους αντάρτες. Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "έδειξε" ως υπεύθυνους τους κούρδους αντάρτες του PKK.

«Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με παγιδευμένο όχημα που είχε στόχο αστυνομικούς των ειδικών μονάδων για την καταστολή των ταραχών», δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν μιλώντας σε δημοσιογράφους στον τόπο της επίθεσης, για την οποία ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.

Σχόλια