default-image

Τη γλιτώνει η μητέρα του παιδιού με το γορίλα

Κόσμος
Τη γλιτώνει η μητέρα του παιδιού με το γορίλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H μητέρα ενός μικρού αγοριού από τις ΗΠΑ που έπεσε στο περιφραγμένο χώρο φύλαξης ενός γορίλα ηλικίας 17 ετών, τον οποίοι οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου σκότωσαν για να προστατεύσουν το παιδί, δεν θα προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε σήμερα ο εισαγγελέας.

Η μητέρα, η οποία επισκεπτόταν τον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι την 28η Μαΐου με το αγοράκι της, ηλικίας 3 ετών, και άλλα τρία παιδιά, «δεν ενήργησε σε καμία περίπτωση με τρόπο που θα έθετε σε οποιοδήποτε κίνδυνο το παιδί» εξήγησε ο Τζόζεφ Ντίτερς, εισαγγελέας της κομητείας του Χάμιλτον, στο Οχάιο (βόρεια), κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Η μητέρα «ήταν πολύ προσεκτική βάσει όλων των μαρτυριών και το 3χρονο παιδί της ξέφυγε για λίγο» προσέθεσε ο ίδιος.

Αφού κατάφερε να ξεφύγει από την προσοχή της μητέρας του, ο 3χρονος έπεσε σε έναν λάκκο γεμάτο νερό που διαχωρίζει τον χώρο φύλαξης του ζώου από το κοινό. Οι εικόνες του ζώου βάρους σχεδόν 200 κιλών να παρατηρεί με περιέργεια το παιδί προτού το τραβήξει έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου διαβεβαιώνουν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να σκοτώσουν τον γορίλα, ωστόσο με την ενέργειά τους προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ορισμένοι επέπληξαν τη διεύθυνση του ζωολογικού κήπου για τα μέτρα προστασίας των χώρων φύλαξης των άγριων ζώων, άλλοι επέκριναν τους γονείς που δεν προσέχουν τα παιδιά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News