default-image

Αυξάνονται τα ποσοστά των ευρωπαίων υπέρ του Bremain

Κόσμος
Αυξάνονται τα ποσοστά των ευρωπαίων υπέρ του Bremain

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες εκφράζονται υπέρ της παραμονής των Βρετανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ένωση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Figaro.

«Οι Ευρωπαίοι τάσσονται σαφώς υπέρ της παραμονής των Βρετανών στο «κλαμπ των 28», γράφει η εφημερίδα. «Αυτό το αίσθημα ενισχύθηκε αρκετά στη Γερμανία (+1%), στη Γαλλία (+6%) και στην Πολωνία (+10%) σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Στη Γερμανία, το 79% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Για τη Γαλλία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 65%, στην Πολωνία 64%.

Στο Λουξεμβούργο, το 66% επιθυμεί την παραμονή των Βρετανών, στην Ολλανδία το 63%, στη Δανία το 62%, στην Φινλανδία 62%, στην Τσεχία το 62%.

Ταυτόχρονα, στο Ηνωμένο Βασίλειο το στρατόπεδο του Brexit πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι του στρατοπέδου του Bremain. Το 43% (34% τον Απρίλιο) των Βρετανών επιθυμεί τη χώρα να αποχωρήσει από την Ενωση, ενώ το 41% (38% τον Απρίλιο) επιθυμεί την παραμονή.

«Στη δημοσκόπηση υπογραμμίζεται μία διαφορά ανάμεσα στην επιθυμία και την πρόβλεψη της ψήφου», επισημαίνει η εφημερίδα. Ετσι , ως προς το τελικό αποτέλεσμα, το 43% των Βρετανών θεωρεί ότι οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν υπέρ τη παραμονής στην Ενωση, ενώ μόνο το 26% θεωρεί ότι τελικά οι ψηφοφόροι θα εκφρασθούν υπέρ της ρήξης των δεσμών.

«Οι Ευρωπαίοι, επειδή δεν το επιθυμούν, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι Βρετανοί μπορούν να αποχωρήσουν από την ΕΕ, πράγμα που θα προκαλούσε κάποιου είδους σοκ», εξηγεί ο πολιτικός διευθυντής του TNS Εντουάρ Λεσέρφ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News