Κόσμος

Νεκρός ένας πιλότος σε συντριβή μαχητικών στις ΗΠΑ

Ένας πιλότος έχασε τη ζωή του στο ένα από τα δύο περιστατικά συντριβής μαχητικών αεροσκαφών από μοίρες επιδείξεων της αμερικανικής αεροπορίας στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Μάλιστα, στη μία περίπτωση το μαχητικό που κατέπεσε είχε μόλις κάνει χαμηλή διέλευση στην τελετή αποφοίτησης της Αεροπορικής Ακαδημίας στο Κολοράντο, όπου μίλησε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Στο Τενεσί, ο πιλότος ενός μαχητικού F/A-18 που ανήκε στο ακροβατικό σμήνος «Blue Angels» σκοτώθηκε όταν το μαχητικό του κατέπεσε σε απόσταση 39 χλμ νοτιοανατολικά του Νάσβιλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου, του αμερικανικού ναυτικού.

Η συντριβή του αεροσκάφους, αναφέρει το newsbeast.gr,  έγινε σε απόσταση 3 χλμ από το διάδρομο αεροδρομίου, όπου το ακροβατικό σμήνος κάνει ασκήσεις πτήσεων σε σχηματισμούς ακριβείας, στο πλαίσιο πρακτικής εκπαίδευσης για επίδειξη που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Στο Κολοράντο, πιλότος του ακροβατικού σμήνους «Thunderbirds» της αμερικανικής αεροπορίας, εκτινάχθηκε επιτυχώς, πριν το μαχητικό F-16 με το οποίο πετούσε συντριβεί στο έδαφος σε απόσταση 8 χλμ από την αεροπορική βάση Peterson.

Σχόλια