Κόσμος

Ερευνούν πυρκαγιά σε κτίριο για πρόσφυγες

Η αυστριακή αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα για την πυρκαγιά που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε ένα κέντρο που κατασκευάστηκε πρόσφατα για να φιλοξενήσει αιτούντες άσυλο, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η πυρκαγιά, η οποία δεν προκάλεσε θύματα, κατέστρεψε το ξύλινο κτίριιο στο οποίο, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, επρόκειτο να φιλοξενηθούν σε δύο εβδομάδες 48 άτομα στο Αλτενφέλντεν, μια κοινότητα 2.100 κατοίκων κοντά στο Λιντς.

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν αποκλείει καμία υπόθεση σε αυτό το στάδιο όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, που ξέσπασε λίγο πριν από τις 02:00.

Τέσσερις αιτούντες άσυλο είχαν τραυματιστεί σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από ατύχημα σε ένα κέντο στην Γκρούνμπαχ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Αντίθετα από τη γειτονική Γερμανία, στην Αυστρία δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα καμία περίπτωση σκόπιμης καταστροφής κέντρων προσφύγων.

Η χώρα δέχθηκε το 2015 περίπου 90.00 αιτούντες άσυλο, περισσότερο από το 1% του πληθυσμού της. Από το φθινόπωρο, το κράτος μπορεί να επιβάλει στους δήμους τη φιλοξενία ενός αριθμού μεταναστών που μπορεί να φθάσει το 1,5% του πληθυσμού τους.

Η αύξηση των αφίξεων μεταναστών τροφοδότησε την ψήφο διαμαρτυρίας σε αυτή τη μικρή χώρα των 8,7 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος FPO, Νόρμπερτ Χόφερ, συγκέντρωσε το 49,7% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη στις 22 Μαΐου, έναντι του οικολόγου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Σχόλια