default-image

Διεθνή συνεργασία για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Κόσμος
Διεθνή συνεργασία για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτεταμένη μάχη κατά της τρομοκρατίας ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με διεθνή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Ο αγώνας θα πετύχει «μόνο εάν ασχοληθούμε με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε όλα τα επίπεδα: από την δίωξη της χρηματοδότησης και της στελέχωσης, μέχρι τις αιτίες της ριζοσπαστικοποίησης», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ κηρύσσοντας την έναρξη Συνεδρίου για την Τρομοκρατία που διοργανώνεται στο Βερολίνο από τον ΟΑΣΕ, του οποίου η Γερμανία προεδρεύει κατά το τρέχον έτος.

Ο ίδιος σημείωσε με έμφαση ότι η τρομοκρατία από ομάδες όπως το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος στρέφονται εναντίον όλων, οι οποίοι θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκεύματος. «Στρέφεται εναντίον Χριστιανών και άθεων, εναντίον Εβραίων και Μουσουλμάνων. Έχει διαστάσεις φονταμενταλισμού και φανατισμού», πρόσθεσε.

Για να περιοριστεί μακροπρόθεσμα η τρομοκρατία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές αιτίες της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού, τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι «πρέπει να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα», στα οποία περιλαμβάνονται η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης και η μεγαλύτερη κοινωνική συμμετοχή ανθρώπων που αισθάνονται ότι δεν έχουν προοπτική.

«Αυτή η μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί μόνο σε κρατικό επίπεδο. Η πρόληψη μπορεί να λειτουργήσει μόνο εφόσον συμμετέχουν οι κοινωνικές δυνάμεις - από την κοινωνία των πολιτών και τους τοπικούς υπεύθυνους μέχρι τις θρησκευτικές κοινότητες», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News