default-image

Νεκροί 5 στρατιώτες σε νέες συγκρούσεις στην Ουκρανία

Κόσμος
Νεκροί 5 στρατιώτες σε νέες συγκρούσεις στην Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον πέντε κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι., καθώς αυξάνεται η ένταση της αντιπαράθεσης με τους εξεγερμένους που επιδιώκουν την ανεξαρτησία της περιοχής.

Οι εξεγερμένοι ενέτειναν τον βομβαρδισμό κυβερνητικών θέσεων το προηγούμενο 24ωρο, πραγματοποιώντας 30 επιθέσεις με μικρά όπλα, εκτοξευτήρες ρουκετών και όλμους, δήλωσε ο Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Τα κυβερνητικά στρατεύματα ανταπέδωσαν τα πυρά «σε περισσότερες από μία περιπτώσεις», είπε και πρόσθεσε πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στην περιοχή του ανθρακωρυχείου Μπουτόβκα, που βρίσκεται κοντά στο Ντονέτσκ, προπύργιο των εξεγερμένων, και στην υπό κυβερνητικό έλεγχο πόλη Αβντίβκα.

Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες απώλειες μεταξύ των ανταρτών ή των αμάχων στη σύγκρουση τις τελευταίες 24 ώρες.

Η βία στην ανατολική Ουκρανία αυξήθηκε από την περασμένη εβδομάδα έπειτα από τον τερματισμό της λεγόμενης «πασχαλινής εκεχειρίας» που ξεκίνησε την 1η Μαΐου, όταν η χώρα γιόρτασε το Πάσχα των ορθοδόξων.

Την Τρίτη, επτά κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων. Ήταν οι μεγαλύτερες απώλειες του ουκρανικού στρατού μέσα σε μία ημέρα τον τελευταίο χρόνο.

Περισσότεροι από 9.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και σχεδόν 22.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί σε συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία από τον Απρίλιο του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News