default-image

Στο βυθό αναζητούν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της EgyptAir

Κόσμος
Στο βυθό αναζητούν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της EgyptAir

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένα σκάφος της γαλλικής εταιρείας Alseamar, το οποίο ειδικεύεται σε έρευνες ναυαγίων, θα συμμετάσχει τις επόμενες ώρες στην έρευνα για να εντοπισθούν μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της πτήσης MS804 της EgyptAir το οποίο συνετρίβη στην Μεσόγειο», δήλω σε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων της Αιγύπτου.

Οι Αρχές της Αιγύπτου δίνουν μάχη με τον χρόνο καθώς ο εντοπισμός πρέπει να γίνει μέσα σε ένα μήνα, μετά την πτώση αεροσκάφους επειδή στη συνέχεια τα μαύρα κουτιά δε θα εκπέμπουν σήμα.

Ο Αϊμάν αλ-Μοκάντεμ δήλωσε ότι διεξάγονται επίσης διαπραγματεύσεις με μία δεύτερη εταιρία προκειμένου να βοηθήσει στην έρευνα.

Η ερευνητική ομάδα έχει λάβει επίσης στοιχεία ραντάρ και ακουστικές εγγραφές από την Ελλάδα που καταγράφουν λεπτομερώς την πορεία της πτήσης του αεροσκάφους και την τελευταία συνομιλία ανάμεσα στον πιλότο και στους ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα, είπε ο Μοκάντεμ.

Η έρευνα για τον πομπό έκτακτου εντοπισμού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και επικεντρώνεται σε μια περιοχή 5 χιλιομέτρων, πρόσθεσε.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News