default-image

Ακύρωσε ραντεβού με τον Τουρκοκύπριο ο Αναστασιάδης

Κόσμος
Ακύρωσε ραντεβού με τον Τουρκοκύπριο ο Αναστασιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ακύρωση της συνάντησης του με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, προχώρησε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά και από την παρουσία του τουρκοκύπριου ηγέτη στην Κωνσταντινούπολη, στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ο κ. Αναστασιάδης «διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την πραγματοποίηση της συνάντησης για την Παρασκευή». Πάντως, σύμφωνα με κ. Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Κύπρου σημειώνει την αποφασιστικότητά του για συνέχιση του διαλόγου.

Επίσης, ο πρόεδρος της Κύπρου για τον ίδιο λόγο ακύρωσε την μεθαυριανή συνάντηση του με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αύριο ο κ. Αναστασιάδης θα έχει, όπως ήταν προγραμματισμένο, συνομιλίες στην Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ο Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι η αντίδραση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι υπερβολική. Είπε ότι έλαβε μέρος μόνο στο δείπνο που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι μετέβη στην Κωνσταντινούπολη διότι υπήρχε η ευκαιρία να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News